+31 (0)6 21 37 19 52 hello@manacreativestudio.com

Een beetje ondernemer anno 2017 blogt. Onder het motto practice what you preach dacht ik dat het júist als copywriter en content creator wel heel belangrijk is dat ik dan zelf ook aan mijn online zichtbaarheid werk. De hoogste tijd dus om ook op de blog bandwagon te springen. 

Dit voornemen lag er eerlijk gezegd al een tijdje, maar door allerlei ‘dingetjes’ kwam het er maar niet van. Te druk, hoe pak ik dat aan en waar ga ik dan over bloggen? Waar begin ik? Allemaal blokkerende gedachten, uitstelgedrag, smoesjes.

Ik barst van de ideeën, maar vind het vaak lastig om hier orde in aan te brengen. Herkenbaar? (“Hey”, roept het inspiratie-aapje (don’t ask) in mijn brein, “ook daar kan ik over bloggen. Op de ideeënlijst!”).

Inmiddels heeft deze ideeënlijst gigantische proporties aangenomen, maar een blog op de website? Ho maar.

Op reis naar een gelukkig leven

Ook heb ik tijden zitten broeden op wat ik dan waar post. Uiteraard gaat mijn Mana blog meer over zakelijke onderwerpen en blijf ik op mijn persoonlijke blog schrijven over reizen, spiritualiteit en een gezond en gelukkig leven.

Maar van de andere raken de onderwerpen elkaar aan alle kanten. De afgelopen jaren hebben voor mij persoonlijk namelijk in het teken gestaan van het creëren van een gelukkig leven. Hier ga ik vast nog eens uitgebreid op in, maar voor nu even in het kort.

Is dit alles?

Lang gestudeerd, kort – heul kort – carrière gemaakt in de corporate mambo jambo. Met een studie Communicatie en een aanvullende research master Organisatiewetenschappen kwam ik terecht in het bedrijfsleven en werkte ik als IT-consultant. Mantelpakje, hoge hakken, alles erop en eraan.

Dat dit niet mijn ding was, voelde ik al op dag één. Maar destijds had ik nogal moeite met het vertrouwen op mijn gevoel en intuïtie. Daarover vast ook nog (veel) meer.

Dus al vroeg ik mijn carrière gierde de vraag “is dit alles?” door mijn lijf. Oh wat heb ik gestruggeld. Ik wist dat ik niet verder wilde in de IT.

Maar wat dan wél?

De kunst van het incasseren

Ik denk dat ik de afgelopen jaren misschien wel meer dan tweehonderd sollicitatiebrieven heb verstuurd.

I stopped counting.

Een verschrikking vond ik het. Het afstruinen van vacaturesites, rijkelijk gevuld met dezelfde dodelijk oninspirerende en geestdodende banen. Voor jobs die me wel leuk leken, kwam ik niet in aanmerking. Ik had blijkbaar een onuitwisbare IT-stempel op mijn voorhoofd staan.

Of ik had te weinig relevante ervaring. Of ik was te hoog opgeleid. Of ze waren bang dat ze me niets meer konden leren.

Passion keeps knocking on the door

Daarnaast bleef mijn passie voor reizen als hongerige mug door mijn dagelijks leven heen zoemen. Het “is dit alles” gevoel in combinatie met een onstopbare behoefte om de wereld te ontdekken, maakten dat ik in 2012 een rigoureus besluit nam.

I quit!

Beste beslissing in mijn leven.

Ik nam ontslag, verkocht al mijn spullen en ging van mijn zuurverdiende spaarcenten op reis. En nee, geen drie weken. Vier jaar ben ik weggeweest.

Dan doe ik het wel lekker zelf

Fast forward naar nu. Door deze reis – kris kras door Azië én keihard naar binnen – weet ik nu veel beter wie ik ben, wat ik belangrijk vind in het leven en hoe mijn ideale leven eruit ziet. Terug naar een 9-to-5 kantoorbaan: never nooit meer.

Niet alleen gaf dit mij totaal geen voldoening, het sloeg ook alle creativiteit in mij compleet plat. Murw. Dood.

Terwijl het me ontzettend gelukkig maakt om te blijven leren en mezelf te blijven ontwikkelen. En met stip bovenaan mijn lijstje staan creativiteit, impact hebben en me vrij voelen.

Vrijheid om te doen wat ik leuk vind, waar ik goed in ben en wat bij me past. En natuurlijk het liefst ook nog op mijn eigen voorwaarden.

Er dus zat maar één ding op: ik begon – nu voor het echie – voor mezelf. Mana Creative Studio was geboren.

Hello vrijheid, hello creativiteit, hello ondernemerschap!

Mana on the move

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en mijn passie voor reizen en drang naar avontuur maken dat ik mijn creatieve studio mee op pad ga nemen. De diensten die ik lever kan ik namelijk overal ter wereld uitvoeren. Anno 2017 is daar zelfs een naam voor: Digital Nomad.

I wanna bet dat dit een ongelofelijke dosis ideeën en inspiratie gaat opleveren voor deze blog. Een zelfstandig ondernemer on the road. Onderweg naar mooie plekken en ervaringen, onderweg naar een succesvolle business en onderweg naar geluk.

Confessions of a Digital Nomad

En aangezien dit leven vast en zeker niet over rozen gaat, maak ik er meteen maar Confessions of a Digital Nomad van. Dus enerzijds beloof ik veel informatie, tips & tricks over copywriting, content creation, webdesign, visual design en ondernemerschap.

Anderzijds ga ik met de billen bloot. Geef ik je een kijkje achter de schermen van een nomadische freelancer. Want de vraag is niet óf er ook wel eens iets fout gaat. De vraag is wanneer.

En: hoe hard ga ik dan op mijn bek? Wat kan ik daarvan leren? En vooral: hoe hard kan ik daar zelf om lachen?

Want het leven van een creatieve digital nomad gaat niet over rozen.

But it’s damn sure gonna be worth it.


Ben jij een blog, brand of business en wil je mijn creatieve hulp inschakelen? Feel free to get in touch. Ik vind het altijd leuk om vrijblijvend te sparren.